PEAT (Primarna  Energija Aktivacija I Transcedencija) je terapeutski metod i sistem duhovnog razvoja. Sadrži moćne tehnike pomoću kojih se korak po korak,  brzo i efikasno uklanjaju teški i dugotrajni problemi i poremećaji: depresije; anksioznosti; napadi panike; razni strahovi; fobije; nesigurnosti

Uklanjanjem problema biće se oseća slobodnije, srećnije, zadovoljnije i opuštenije. Sve više prihvatamo sebe u celosti, odnosno, sve više postajemo ono što zaista jesmo i to ispoljavamo bez straha. Sve više smo mi, mi a sve manje smo naš ego.

PEAT sadrži tehnike pomoću kojih se korak po korak, idući sve dublje, dolazi do samog korena problema. Kada dođemo do osnovnog uzroka problema, problem nestaje zauvek. Sa druge strane PEAT metoda pomaže u unapređenju svakodnevnog života tako što omogućava lakše prevazilaženje stresnih situacija na dnevnom nivou.

Tvorac PEAT-a je Živorad Mihajlović Slavinski  – psiholog I jedan od najvećih naučnika današnjice, koji se već 60 godina bavi razvojem ljudske svesti. U ovoj oblasti dao je neverovatne doprinose, vredne za sve ljude.

Mi živimo u dualnom Univerzumu, gde svaka stvar ima svoju suprotnost. To je uvek ili/ili, dobro i zlo, razaranje i stvaranje, napredovanje i povlačenje, ljubav ili mržnja, život ili smrt, Ja ili ti… i tako dalje do beskraja.

Bezbrojna energetska polja utiču jedna na drugo. Ako psihološke probleme prihvatamo kao poremećaje energetskog polja, možemo to i ovako objasniti:

  1. Naše misli postoje u energetskim poljima.
  2. Našim lošim mislima ta polja se poremete i onda dolazi do naboja i stvaranja štetne energije.
  3. Tada osećamo negativne emocije.
  4. Iz toga proizilazi da su psihološki fenomeni po svojoj prirodi kvantni procesi.
  5. Da bi se postiglo isceljenje ili pomak u duhovnom razvoju ličnosti, potrebno je samo izmeniti strukturu tih energetskih polja. Vratiti ih u prvobitno stanje tj. očistiti.