Moje putovanje u svet geštalt psihoterapije započelo je pre nekoliko godina, a sada sam na polovini tog puta. Trenutno sam psihoterapeut pod supervizijom. Verujem da je celoživotno učenje ključno za lični i profesionalni rast. Na pitanje kako to postižem imam jednostavan odgovor – dobro se organizujem.

Umesto da gledam televiziju i pratim društvene mreže, biram da svoje vreme provodim usavršavajući se i stičući nova znanja o psihoterapiji. Joga igra značajnu ulogu u mom životu. Ona mi je pomogla da bolje organizujem svoje vreme, te da ostanem disciplinovan i motivisan. Joga mi pomaže da održim balans između uma i tela, što je od ključnog značaja za terapeutski rad.

Geštalt psihoterapija mi pruža alate za poboljšanje komunikacionih veština i izražavanje emocija i potreba. Takođe, pomaže mi da bolje razumem sebe i druge ljude, što je neprocenjivo u radu sa klijentima.

Uvideo sam da psihoterapija može pružiti dugotrajne koristi koje pozitivno utiču ne samo na mentalno zdravlje, već i na kvalitet života. Ona pomaže da rešimo duboko ukorenjene probleme, razvijemo zdravije obrasce ponašanja i bolje razumemo sebe, što ima značajan uticaj na naš svakodnevni život.